Ons clubgebouw

Een foto-impressie van ons clubgebouw aan de

Van Gorcumstraat 5 te Sommelsdijk.

 

 

Het vooraanzicht van het pand.

De voorzijde van het pand, komt uit op de van Gorcumstraat. Via de rechtse verbrede deur worden de duivenboxen in en uit het pand gehaald. Wanneer de vrachtwagen met oplegger om de boxen (zie hieronder) gevuld met duiven op de West-Krakeelstraat voor ons pand staat , geeft dit wel eens enige verkeershinder.

Op deze foto ziet u tegen de achterzijde van ons clubgebouw de comfortabele boxen, waarin de duiven naar de lossingsplaats vervoerd worden.  Het aantal duiven dat in de boxen worden geplaatst is afhankelijk van de af te leggen afstand en de volgens de weersvoorspelling te verwachten temperaturen. Naar de mate dat de afstand langer is en de te verwachten temperatuur hoger worden er minder duiven in de boxen geplaatst. De vrachtwagencombinatie heeft een capaciteit van 200 boxen. Deze combinatie is voorzien van een luchtverversingssysteem . Ook zijn er aan binnenzijde ( het gangpad) drinkgoten gemonteerd. Wanneer het nodig is worden de duiven ook in de wagen gevoerd.

 

De napraat tafel. De trap rechts leidt naar de bestuurskamer. Een tradionele duivenklok staat nog op tafel.
De napraat tafel. De trap rechts leidt naar de bestuurskamer. Een tradionele duivenklok staat nog op tafel.

Hier ziet u een relaxed gedeelte van ons clubgebouw. Een bar op de achtergrond. Rond deze tafel nemen wij gewoonlijk plaats nadat de duiven zijn ingekorfd. Hier vinden voorbeschouwingen plaats. Nadat de duiven op hun thuisbasis zijn gearriveerd wachten wij hier vol spanning op uitslag. Er is altijd iets te vieren, immers elke week zijn er overwinnaars. Sterke verhalen en schromelijke overdrijvingen zijn bij ons gewoon goed, daar zouden sportvissers nog bij verbleken. Duivensport is een individuele sport. Je moet gewoon proberen de duiven voor je clubgenoot binnen te hebben. Elke liefhebber heeft een andere maatschappelijke status, opleiding of principiĆ«le opvatting enz. Ook kan het leeftijdsverschil aanzienlijk zijn. 

Het is daarom belangrijk dat je elkaar respecteert.

Daarom ligt in dit gedeelte van het clubgebouw een belangrijk deel van de basis van het bestaan van de duivensport, namelijk dat het in je vereniging gezellig en goed onder elkaar moet zijn.